طراحی ویلا چیست؟

طراحی ویلا | طراحی ویلا چیست؟

مشاهده ی زمین و محل قرار گیری ویلا از عوامل مهم برای طراحان حرفه ای ویلا می باشد

برای عملیاتی شدن یک پروژه چون طراحی ویلا ، در کنار مطالعه ایده پرداختن به اصول اولیه طراحی از جمله نورپردازی، هندسه، الحاق و حذف حجم ها یا سطوح و خطوط، تناسبات به کاررفته، ریتم و تکرار موجود در بنا، عناصر تک و مجرد و عناصر تکراری از اهمیت بالایی برخوردار است. هندسه دانشی قدیمی و کهن بوده و نزد نیاکان ما مقدس شمرده شده و تاریخی 7000 ساله دارد. از دیگر اصولی که در طراحی ویلا همواره باید مورد توجه قرار داشته باشد.

همانا داشتن دانش و تجربه در چگونگی خلق فضای معماری است. در روند طراحی و ساخت ویلا نیز همچون سایر پروژه های معماری مطالعه و بررسی مواردی چون شناسایی محیط، شرایط اقلیمی منطقه، تهیه اطلاعات و عکسبرداری از مکان مورد نظر و همچنین ارایه طرح های مقدماتی به کارفرما و تحویل نقشه های اجرایی به همراه جزییات آن برای پیمانکاران از مراحل اولیه اجرا می باشد.

طراحی ویلا

طراحی ویلا

در طراحی ویلا علاوه بر دانش معماری و ذوق و سلیقه، محیط مناسب و در نظرگرفتن خواسته های کارفرما و همچنین هواشناسی محیطی و اجتماعی و رفتاری باید مورد توجه قرار گیرد.یک ویلای خوب باید با طبیعت اطراف خود همراهی کند و همیشه با آغوشی باز از ساکنین خود استقبال کرده و برای آنها خاطره ساز باشد.

از نکات قابل توجه در معماری ویلا که همواره باید مورد توجه قرار گیرد آشنایی با محیط و شرایط اقلیمی آن، جهت و شدت وزش باد، زاویه تابش خورشید، نوع بافت شهرسازی، آشنایی با قوانین وضع شده توسط شهرداری جهت ساخت و ساز ویلا و در نظر گرفتن تعداد کاربران ویلا (تعداد افرادی که قرار است در ویلا سکونت داشته باشند) حائز اهمیت می باشد.

ساخت حرفه ای ویلا

ساخت حرفه ای ویلا را به رومی ها در دوران باستان نسبت داده اند. در واقع رومیان پایه گذار این شاخه از معماری در آن زمان بودند. قشری خاص از طبقه اعیان و اشراف خانه هایی زیبا و با شکوه در باغ ها و زمین های سرسبز بنا نموده و در آن زندگی می کردند. این ویلاها بعد از فروپاشی امپراطوری قدرتمند روم توسط کلیسا غصب و تغییر کاربری داده شده و تبدیل به صومعه شد. در دوران رنسانس این صومعه ها با انجام تغییراتی دوباره بشکل اولیه خود درآمده و تبدیل به همان ویلاهای سابق شدند.

تعریف ویلا و جایگاه آن در معماری

تعریف ویلا و جایگاه آن در معماری

به خانه هایی ویلا گفته می شود که از چهار طرف باز بوده و دارای نما می باشد و غالبا در اطراف شهر ها و در مناطق خوش آب و هوا و همچنین مناطق ییلاقی ساخته می شود. گاهی دیده می شود در برخی کشورها پیمانکاران به خواست کارفرما با رعایت اصول و قوانینی که مراجع مربوطه وضع کرده اند خانه های ویلایی خود را در داخل شهر محل سکونتشان احداث می کنند که به زیبایی و رشد و توصعه فضای سبز محیط اطراف خانه آنها نیز کمک می کند.

در بین پروژه های معماری، ویلا ها جایگاه خاصی بین طراحان ساختمان ها دارند چرا که برای طراحی پلان ویلا و در مرحله نقشه کشی ساختمان ویلا، دست باز تری داشته و می توانند حین ترسیم و طراحی نقشه از ذوق و سلیقه به همراه خلاقیت خود نیز بهره بیشتری ببرند، که در نتیجه طراحی ساختمان ویلا به لحاظ کمی وکیفی نسبت به ساختمان های شهری و مسکونی در همه زمینه ها (انتخاب المانها و عناصر مورد استفاده در طراحی) متنوع تر می باشد.

اصول طراحی ویلا

اصول طراحی ویلا

• انتخاب و بازدید از زمین مورد نظر برای ساخت ویلا و در نظر گرفتن جذابیت های بصری محیط

• طراحی نقشه و پلانی دقیق از ساختمان و تایید آن توسط کارشناس مربوطه

• توجه به خواست کارفرما و در نظر گرفتن اقامت دائمی و یا موقتی در ویلا

• دکوراسیون و معماری داخلی ویلا

• توجه و اجرای ضوابط و مقررات معماری

طراحی ویلا

تاریخ معماری مدرن و ورود فناوری به آن

معماری هایتک یا معماری فناوری برتر سبکی از معماری و طراحی صنعتی است که در سال 1970 به وجود آمد و پلی بود در جهت پیوند تکنولوژی و صنعت با معماری کلاسیک و قدیمی، معماری هایتک با چهره تازه­ای از معماری مدرنیسم در صنعت معماری پدیدار شد. در این شرایط به طبع وقتی دوره ای تمام می­شود زمان آغاز دوره ای جدید است. در ادامه این روند تا سال 1980، دیگر بیشتر طرح ها، نقشه ها و ایده­های معماری در معماری پست مدرن ادغام شده بود.

ساختمان‌هایی با سبک معماری هایتک یا معماری فناوری در کشورهای اروپایی و شمال آمریکا ساخته شدند. پس از پایان جنگ جهانی دوم و با تخریب بسیاری از ساختمان های تاریخی و همچنین ویلاهای زیبا و با شکوهی که متعلق به اعیان و اشراف و دولتمردان آن زمان بود ، وقت آن بود تا معماران و طراحان بین ساخت این ویلاها و ساختمان های قدیمی، بین معماری سنتی وکلاسیک و شیوه جدید معماری (High tech)یک روش را انتخاب کنند.

معماران و مهندسان با در دست داشتن این فناوری ایده ها و تفکرات خود را پیش برده و بعنوان ابزاری نیرومند حضور خود را در معماری به حد والای آن رساندند. البته این روند که تا به امروز نیز ادامه داشته بنا به بدلایلی از جمله زاویه پیدا کردن فعالان محیط زیست با آنها که نگران نزدیکی این فناوریها به محیط زیست انسانها و دیگر موجودات زنده و تضاد آن با طبیعت هستند همواره متغیر بوده است.

سبک معماری ویلا

یک انتخاب مناسب به عواملی چون عناصر و المانهای در نظر گرفته شده در طراحی و به طبع آن انتخاب و خرید مصالح لازم برای اجرای پروژه بستگی دارد. در نظر گرفتن وضعیت آب و هوا، منطقه جغرافیایی، زاویه نورخورشید، جهت وزش باد، شرایط و موقعیت زمین، ویلاهای همسایگان و قوانین ساخت و ساز منطقه و سایر عوامل نیز در انتخاب سبک معماری موثر می باشند.

در ایران نیز تاریخچه ساخت ویلا به سالها قبل بر می گردد، در تعریف عام معمولاً به خانه‌هایی که طراحی نمای ساختمان آن چهار طرف داشته یا سقف شیب‌دار داشته باشند خانه‌های ویلایی گفته می‌شود و در شمال ایران به خاطر اقلیم مرطوب و آب و هوای بارانی اکثر خانه‌ها به صورت ویلایی ساخته می‌شوند. البته امروزه با گسترش شهرها از تعداد ویلاها در مراکز شهرها کاسته شده و ساخت آن به اطراف و حومه آن انتقال یافته است.

انواع سبک ها در طراحی ویلا

• ویلا کلاسیک

•ویلا مدرن

•ویلا تلفیقی

نکات مهم و قابل توجه که باید در طراحی ویلا رعایت شود?

تناسب بین فضاهای خارجی و دکوراسیون داخلی ویلا.

پیوستگی و هماهنگی در استفاده از رنگهای مورد استفاده در ویلا.

هماهنگی و همخوانی نمای ویلا در طراحی آن با مواردی چون مصالح و متریال ها، مدل های متنوع درب و پنجره و دیگر اجزای تشکیل دهنده ویلا به جهت زیبایی و جذابیت بیشتر.

استفاده بهینه و حداکثری از المانهای موجود در ساخت ویلا (فضای سبز، پارکینگ، فضای باغ، محوطه ویلا، استخر، آبنما، آلاچیق) که نقش بسیار مهمی در کل طراحی محوطه ویلا و زیبایی و راحتی ویلا خواهد داشت.

توپوگرافی، عوارض زمین، درختان و گیاهان شاخص، دسترسی ها، حدود زمین، عقب نشینی ها، ساختمان های همسایگی، بادهای غالب، قوانین و مقررات محدود کننده حاکم بر ساخت و ساز در منطقه، مشخص کردن زاویه تابش نور خورشید.

آشنایی با زمین و ترسیم نقشه آن در محوطه سازی ویلا

وجود یک نقشه خوب و کارا می تواند راهنمایی مناسب در مسیر طراحی و اجرای محوطه ویلا باشد. حدود زمین، ساختمان، درختان، گل ها و گیاهان، معابر، طراحی فضا های خارجی و المانهای موجود در آن مانند آبنما، آلاچیق، تاب یا ننوی آویخته، میز غذاخوری، معبرها، شناسایی مسیر رسیدن به خانه، مکان یابی مناظر و دیدهای مناسب و زیبا، تعیین مسیر وزش باد همگی از مواردی می باشد که می بایست در ترسیم نقشه و طراحی ویلا مورد توجه قرار گیرد.

طراحی ویلای مدرن

طراحی ویلا به سبک مدرن(ویلای مدرن)
سبک مدرن و طراحی بر اساس معماری مدرن همواره متشکل از فرایندی است که باید طراح بر اساس آن روند ، طراحی را پیش ببرد. این فرایند در همه جا شناخته شده و یکپارچه است که با انجام آن ، بهترین طرح برای اجرا آماده می شود و تشکیل شده از 3 قسمت در بخش های تئوری و عملی از مرحله پیش طرح تا اجرای ساختمان که در پیش گرفته می شود این بخش ها عبارتند از:

⦁ مطالعات پروژه ویلا
⦁ طراحی ویلا
⦁ اجرای ویلا

1 – مطالعات :

مرحله مطالعات که تشکیل یافته از چند قسمت است و یکی از ارکان اصلی پروژه می باشد. این قسمتها عبارتند از : مشخص نمودن سبک طراحی ویلا ، برنامه فیزیکی پروژه ، مطالعات اقلیمی و هواشناسی، ارائه لکه گذاری اولیه و ابعاد و اندازه های مربوط به کلیه ی فضاها.

سبک طراحی به پیشنهاد طراح ، خواسته ها و سلیقه ی کارفرما مشخص می شود و باید پیشینه ی تاریخی آن سبک مد نظر قرار گیرد . شایان ذکر است که در اینجا سبک معماری مدرن و طراحی ویلا مدرن مورد بررسی قرار می گیرد و در خصوص آن توضیحات لازم ارائه خواهد شد.

2- طراحی:

ارائه ی نقشه های مربوطه که تشکیل یافته از نقشه های معماری ، سازه ، برق و مکانیک
اولین گام برای شروع پروژه را معمار بر می دارد . دیدگاه خاص معمار برای طراحی یک ویلای مدرن، کمک زیادی به پرورش ایده طرح می کند . طراح می بایست تمامی زوایای مربوطه را در اتود اولیه و ترسیمات طرح در نظر داشته باشد، این کار به ما کمک می کند که ایده ال ترین طرح را به کارفرما ارائه کنیم.

هر کدام از نقشه های ذکر شده در قسمت طراحی توسط کارشناسان و متخصصان مربوط به خود طراحی و ارائه می گردد و به این صورت که بعد از آماده شدن نقشه ی معماری و تائید آن توسط مراجع قانونی (شهرداری ها) نقشه ها جهت طراحی سازه و محاسبات سازه ای تحویل مهندسین سازه شده و همچنین بعد از محاسبات و مشخص شدن موارد سازه ای از قبیل نوع سازه (بتنی یا فولادی)، ضخامت سقف ها و ستون ها نقشه ها جهت طراحی و محاسبه ی تاسیسات الکتریک و مکانیک تحویل مهندسین الکتریکال و مکانیکال می گردد.

لازم به ذکر است که در طول مراحل محاسبات و آماده سازی نقشه ها جهت هماهنگی بیشتر و حل مشکلات احتمالی پیش رو در حین اجرا، جلساتی بین مهندسین معماری ، سازه ، تاسیسات الکتریک و مکانیک برگذار خواهد شد.

3 – اجرا :

عملیات اجرایی ساختمان بعد از تهیه ی نقشه ها و تائید آنها توسط شهرداری و همچنین پس از مشخص نمودن سرپرست کارگاه و مهندسین نظارت ، اجرا ، مشاور و انتخاب پیمانکاران با تجهیز کارگاه شروع می شود.

ویلا مدرن

اصول طراحی ویلای مدرن

روندی که در طراحی ویلای مدرن باید پیش رو قرار گیرد ابتدا طراحی فرم کلی ساختمان یا همان طراحی حجم می باشد . در طراحی ویلای مدرن فرم ها عموما مکعبی و ترکیبی از پیوستن احجام در یکدیگر است.
طراح با استفاده از سطوح قائم و افقی و همچنین پر و خالی کردن آنها به فرم مورد نظر خود می رسد ، این فرمها به دلیل داشتن زوایای 90 درجه بیشترین فضا را در چیدمان به طراح می دهد.

فرم کلی ساختمان نسبت به برنامه فیزیکی و دیاگرام های افقی و عمودی تحت تاثیر قرار می گیرد ، بطور مثال اگر در برنامه فیزیکی ، طراحی ویلا مدرن دوبلکس در دستور کار باشد ، فرم های کلی و خط شکست آسمان متفاوت می باشد و حجم ساختمان پویاتر و جذاب تر می شود.

بعد از شکل گیری حجم کلی ویلا مدرن بخش های دیگر طراحی شروع می شود که هرکدام دارای محوریت خاص خود هستند.

مانند : طراحی پلان ویلا (حل پلان)، چیدمان داخلی فضا، طراحی نما، طراحی فضای محوطه ویلا، مبلمان فضای خارجی و در پایان نورپردازی داخلی و خارجی.

طراحی ویلا مدرن

آشنایی با سبک های مختلف طراحی ویلا ( انواع ویلا ):

در طراحی ویلا می توان به سبک هایی چون ویلاهای ایتالیایی، ویلاهای مدرن و ویلاهای کارکرد گرا اشاره کرد که هر کدام دارای زیبایی های منحصر به خود می باشد.

پرداختن به دکوراسیون داخلی ویلا نقش بسزایی در زیبایی ویلا و راحتی افرادی که از ویلا استفاده می کنند داشته و از مهمترین مرحله از طراحی و اجرای ویلا می باشد.خلق دکورهای زیبا، شیک و امروزی به هنر و خلاقیت دکوراتور آن بستگی دارد.

یک اپراتور هنرمند و خلاق می تواند در ویلاهایی با متراژ پایین هم دکوری زیبا و مطابق خواست مشتری و کارفرما ،طراحی و اجرا نماید. البته در ویلاهای دوبلکس یا ویلاهای تریبلکس دکوراتور در کنار طراح معمار از آزادی عمل بیشتری جهت دادن ایده های جدید دکوراسیون برخوردار می­باشد.

در فرایند طراحی و ساخت ویلا عموماً با چهار نگرش توسط متقاضیان و مشتریان این ویلا ها روبرو هستیم و افراد رویکرد های متفاوتی را در این مورد بر می­گزینند.

گروه اول با رجوع به کتاب های پلانهای معماری و نگاه کردن به عکس های مختلف و آشنایی با طرح های متنوع به امید پیدا کردن طرح ایده آل خود این کتاب ها را ورق می زنند و قالباً به نتیجه مطلوبی هم نمی­رسند.

گروه دوم، افرادی هستند که دوست دارند هرکاری را خودشان انجام دهند. آن ها با استفاده از کاغذ و ابزار و یا نرم­افزار ­های طراحی معماری نقشه ای را تهیه می نمایند که غالباً مهندسی یا معمارانه نمی باشد.

گروه سوم با رجوع به طراحان غیر حرفه ای و سازنده های غیر مجاز و غیر معمار عملاً نتیجه قابل قبولی نمی گیرند.

گروه چهارم افرادی هستند که با در اختیار گرفتن معمار ساختمان های مسکونی اقدام به طراحی منطقی کرده که حاصل آن خانه ای ایده آل و مطابق سلیقه و سبک زندگی خودشان می باشد.

تاریخچه طراحی و اجرای ویلا :

در تعریف معماری باید گفت معماری یعنی ارائه بهترین راه حل، چه استفاده از راه‌ حل‌های گذشته، چه آفریدن راه‌ حل جدید برای رسیدن به هدف. در آغاز هر پروژه داشتن آگاهی و شناسایی فضای مورد نظر از اهمیت بالایی برخوردار است، هرچه دانش ما با مطالعه در موارد مختلفی چون گونه شناسی و شناسایی اصول و آشنایی با مقررات و شناخت فضاهای موجود برای پیشبرد پروژه مورد نظر بیشتر باشد نتیجه و کار نهایی ما پخته تر و از لحاظ نتیجه نهایی باارزش تر خواهد بود.

طراحی ویلا ایرانی

در ایران نیز از گذشته تا به حال ساخت و استفاده از ویلا مورد توجه بوده است. در فرهنگ عامه به خانه هایی ویلایی گفته می شود که از چهار طرف باز و دارای باغ و باغچه بوده و در مناطق ییلاقی ساخته می شود و دارای سقفی شیب دار است.

از مناطقی که همواره مورد توجه سازندگان ویلا و همچنین کاربران آن بوده و هست شمال ایران می باشد.

شمال منطقه­ ای خوش آب و هوا با اقلیمی مرطوب، سبز و جنگلی می باشد. نزدیکی به دریا نیز از جمله عواملی است که این منطقه را بسیار محبوب کرده است.

در این مناطق اکثر خانه ها به صورت ویلایی و حیاط دار ساخته می شود. البته با گسترش ساخت ویلا در شمال سازندگان این ویلاها اجباراً پروژه های ساخت و ساز ویلا را به حومه و اطراف این شهرها انتقال داده اند.

طراحی ویلا

طراحی ویلای کلاسیک

محوطه سازی ویلا

داشتن ایده ای خوب در طراحی محوطه سازی یا معماری منظر (لند اسکیپ) مکملی خوب و مناسب در طراحی ویلا می باشد. یک طراحی ایده آل و داشتن نگاهی حرفه ای و به موازات آن داشتن دیدگاهی تخصص محور به محوطه سازی نه تنها باعث زیبایی محیط می شود بلکه می تواند ارزش افزوده زیادی نیز برای ملک و به طبع صاحب آن داشته باشد.

استفاده از گلها، گیاهان، درختچه ها و ترکیب گونه های مختلف آنها با یکدیگر، باعث ایجاد منظره ای فوق العاده زیبا شده که چشم انداز پیش روی ما را کاملاً تغییر می­دهد. استفاده از گلدان ها و تزئینات رنگارنگ و گلکاری های خلاقانه با آرایش و مرزبندی های تعیین شده در اجرای فضای سبز ویلا در کنار سایر عناصر مورد استفاده در محوطه سازی ویلا به خلق ویلایی زیبا و رویایی کمک می کند.

طراحی و ساخت یک ویلا با تمام المانهای موجود در آن زمانی زیبا و باشکوه و بطور کلی تحسین برانگیز است که محوطه سازی مناسب وتاثیر گذاری داشته باشد. برای خلق چنین مکانی باید به چند نکته بسیار مهم اشاره کنیم.

۱- در محوطه سازی حیاط ویلا هماهنگی بین عناصر و المانهای بکار رفته در حیاط ویلا اهمیت فوق العاده ای دارد. به این صورت که تمام اجزا دارای جا و مکان مشخصی در محوطه بوده و با عناصر دیگردارای ترتیبی همگون باشد.

آلاچیق ، استخر، فضای سبز، آبنما و پارکینگ روباز سرویس بهداشتی، گل ها وگیاهان، درختان و درختچه ها، فلاورباکس ها، مبلمان داخل حیاط، میانبرهای سنگ فرش شده، وسایل نورپردازی، مکان بازی بچه ها همگی عناصر تشکیل دهنده حیاط ویلا هستند که باید سر جای خود قرار داشته باشند و گویی هر جزء درست در سر جای خودش طراحی شده است.

۲- طراحی مکانی برای نشستن و استراحت و در صورت تمایل صرف غذا که می­توان به شکل فضایی نیمه سر بسته ( پرگولا ) طراحی کرد.

۳-در حیاط ویلاهایی که دارای استخر می باشند طراحی و ساخت بلوک هایی شیشه ای در بخش­هایی از بدنه استخر و همچنین استفاده از بلور های نوری تصویر زیبا و شگفت انگیزی را خصوصاً در شب بوجود آورد.

4- طراحی میانبری از متریال سنگ در داخل چمن ها برای ایجاد راهی بین ویلا تا آلاچیق نه تنها زیبا است بلکه حد فاصل ویلا تا آلاچیق را کوتاه تر می کند که حاصل آن پیاده روی کمتر در این مسیر است.

5- استفاده بجا و مناسب از گل ها وگیاهان و فلاور باکس ها در کنار درختان و درختچه ها فضای سبزی دلنشین را در ویلا پدید می آورد.

6-در هنگام طراحی می توان با قرار دادن استخر در قسمت بالای ویلا و فضای سبز ویلا در بخش پایینی آن در کنار کف سازی روشن و انتخاب مناسب برای فضا ها محوطه ای باشکوه و شگفت انگیزی را خلق کرد.

۷- استفاده بجا از درختان و درختچه ها در کنار گل ها و گیاهان باعث می شود تا وجود آنها نه آنقدر زیاد و بی قاعده باشد که آدم را سردر گم کند و نه آنقدر کم که حس سرسبزی و زندگی را از محوطه ویلای شما بگیرد.

8-می توان با استفاده از مجسمه های سنگی و یا مجسمه های فلزی که با رنگ های دلخواه شما رنگ آمیزی شده در ورودی های ساختمان در بخش خارجی محوطه ویلا نمایی باشکوه را بوجود آورد.

محوطه و فضای سبز حیاط فضایی زیبا و دلنشین برای فارغ شدن از روزمرگی و فرار از شلوغی و آلودگی های زیست محیطی و سر و صداهای سرسام آور شهری است. این فضا ما را به نشستن و تماشای زیبایی های طبیعت اطراف مان دعوت می کند.فضای سبز ویلا هر چند کوچک اما مانند تصفیه خانه ای بزرگ عمل می کند. زیبایی محیط هم باعث تازگی روح و روان می شود.

طراحی محوطه و طراحی داخلی با یکدیگر بسیار تفاوت دارد و این تفاوت در انتخاب المان­های مورد استفاده می باشد. عواملی مانند نور آفتاب، تغییرات دمایی بالا، بارش برف و باران و تابش مستقیم نور خورشید در این انتخاب ها موثر می باشد.

در محوطه سازی ویلا، متریالها دارای محدودیتهای بیشتری است. به طور مثال در محوطه به دلیل تابش نور مستقیم خورشید و همچنین بارش برف و باران امکان استفاده از چوب غیر اشباع یا انواع پی وی سی وجود ندارد .

طراحی و ساخت ویلا

مواردی که قبل از شروع محوطه سازی ویلا باید انجام پذیرد: انتخاب خاک، مصالح ساختمانی، ساخت المانها، آلاچیق، آبنما، برکه، استخر، نهر، کف سازی، تاسیسات محوطه سازی و انتخاب خاک می باشد. در محوطه سازی ویلا با توجه به این مهم که عناصر و نیروهای داینامیکی و استتاتیکی متفاوتی در کنار هم قرار می گیرند که هر کدام به نوبه خود نیازهای متفاوتی برای زیرسازی محوطه دارند.

خاکبرداری، خاکریزی، استفاده از خاک مناسب در محوطه سازی همگی نقش مهمی در رشد و نگهداری گیاهان و استقامت آنها در برابر نیروهای ذکر شده دارد.

فضای سبز ویلا

برای ایجاد فضایی سبز ویلا ، استفاده از گل ها، گیاهان، درختان و درختچه ها و ترکیب آنها با سایر گونه­ های گیاهی می توان فضایی فوق العاده را بوجود آورد.

همچنین بکارگیری المانهای مناسبی چون آبنماها، آلاچیق، برکه و استخر، مبلمان، راه های سنگ چین شده، باربیکیو، ایجاد حصارهای چوبی و دیوارسبز با استفاده از گیاهان بالا رونده و فلاورباکس ها و گلدان های گل در اندازه های مختلف، ایجاد حاشیه های زیبا با کاشت گل های رنگارنگ که همگی این المانها با بهره گیری از نبوغ و خلاقیت نه تنها خالق فضایی زیبا و باشکوه می شود بلکه در بوجود آمدن آب و هوایی مطبوع تاثیر گذار خواهد بود.

از دیگر المانها و مصالحی که استفاده از آن بر زیبایی و جذابیت محوطه و باغ می افزاید تخته سنگ ها، چوبها، سرامیک های سنگی، موزاییک های چمنی، سنگ ریزه ها وگیاهانی چون بوته ها، درختچه های زینتی، خزه و گلسنگ ها که همگی این المانها و عناصر در کنار هم فضایی زیبا و دلنشین را فراهم می آورد.

به طور کلی طراحی فضاهای اسکان موقت تفریحی نظیر باغ و ویلا باید لوکس، چشم نواز و در عین حال کاربردی و مقبول باشد تا شرایط برای استراحت و تفریح مسافران و ساکنان به بهترین نحو مهیا شود.

مصالح ساختمانی مورد استفاده در محوطه سازی ویلا چیست؟

امروزه خلاقیت و نوآوری در بخش ساختمان سازی باعث رونق تولید مصالح ساختمانی گوناگون در انواع مختلف شده است. اما شناخت و انتخاب صحیح مصالح برای محوطه سازی امر مهمی می باشد.

چرا که علاوه بر حس زیبایی شناسی در محوطه سازی می بایست تغییرات احتمالی این مصالح در برابر شرایط جوی نیز مورد توجه قرار گیرد.

علاوه بر مصالحی که بصورت عمومی در فعالیت های مختلف ساختمانی استفاده می­شود بخشی از مصالح بطور تخصصی فقط در محوطه سازی مورد استفاده قرار می گیرد که اطلاع از این موارد می­تواند کمک بزرگی در بالا بردن سطح کار محوطه سازی باشد.

از دیگر مواردی که در محوطه سازی ویلا باید مورد توجه قرار گیرد جنس و رنگ متریال است که اگر بدرستی انتخاب و مورد استفاده قرار نگیرد باعث بروز مشکلاتی در ظاهر سازه می شود.

بطور مثال انتخاب رنگهای تند و براق باعث خستگی ذهن در افراد میانسال می شود و همچنین استفاده از رنگهای تیره باعث کوچکتر جلوه دادن محیط و استفاده از رنگهای روشن در محوطه سازی (استفاده از رنگهای روشن در پاسیو و حیاط خلوتها) می تواند بزرگی محیط را به کاربران القا کند.

طراحی ویلا کلاسیک

استفاده از تراورتن های گرم و روشن به همراه ترمو وودهای روشن یا همرنگ چوب انتخاب مناسبی است. همچنین برای کف ویلا می توان از ترمووودهایی با زمینه تیره و واش بتن (موزاییک شسته)که نوعی کف پوش می باشد و سنگ دانه های رنگی و معدنی به صورت برجسته در آن نمایان است استفاده کرد. همچنین سنگهای لاشه برای استفاده در برخی از نقاط ویلا مناسب می باشند.

از دیگر مواردی که در محوطه سازی ویلا قابل توجه است استفاده از المانهای مختلف مانند آلاچیق، آبنما، رواق، استخر، باربیکیو، برکه و غیره می باشد که با توجه به خواست و سلیقه کارفرما و مساحتی که در اختیار می باشد می توان برای ساخت آنها اقدام کرد.

کف سازی در ساخت محوطه ویلا :

یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخشها در طراحی ویلا و خصوصا محوطه سازی ویلا , کف سازی ویلا می­باشد که از سخت ترین قسمت در طراحی ویلا به شمار می آید. با تقسیم بندی مناسب و با استفاده از مواد و مصالح مناسب در این بخش می توان زیبایی و احساس های خاصی را القا نمود. استفاده از مصالح مناسب در محوطه سازی به جهت حفظ امنیت، زیبایی، استحکام و غیره بسیار حائز اهمیت می باشد.

بدین منظور برای کف ، استفاده از واش بتن و چوب اشباع در مناطق معتدل و مرطوب و سنگ های شکسته کوهی ، لاشه سنگ ، سنگ های متراکم ساختمانی با ضخامت 4 سانتی متر از خانواده های مرمریت و گرانیت و شن های رنگی برای مناطق سرد و خشک پیشنهاد می گردد .

تاسیسات در محوطه سازی ویلا :

روشنایی ویلا، نورپردازی و تاسیسات مکانیکی همگی از موارد مورد توجه و بسیار مهم در طراحی ویلا و بخش محوطه سازی آن است. همچنین استفاده صحیح از انتقال و راه اندازی نیروی برق نه تنها حس امنیت را القا می کند بلکه باعث کاهش در هزینه های نگهداری می شود. کیفیت و نوع تاسیسات استخر، تاسیسات آبنما و تاسیسات آبیاری اتوماتیک و آگاهی از عملکرد آنها و استفاده از ایده های نو، امریست که باید مورد توجه قرار گیرد.

تأسیسات مورد نیاز در ساخت محوطه سازی ویلا

۱ـ سیستم سرمایش مناسب

۲ـ سیستم گرمایش مناسب ترجیحاً با استفاده از سیستم خورشیدی و گرمایش از کف

۳ـ آبیاری قطره ای هوشمند

۴ـ سیستم ایمنی مناسب

۵ـ پمپ و موتورخانه و جانمایی آن

۶ـ نورپردازی هوشمند جهت امنیت و بازده بیشتر

۷ـ اتاق سرایداری

۸ـ انبار جهت وسایل باغداری

9_ ایجاد سرویس های بهداشتی

10_ ایجاد پارکینگ

تناسب بیرون، درون و نما :

از نکات مهم در نقشه طراحی ویلا هماهنگی بین محیط درونی با محیط بیرونی آن می باشد که الزام طراحی محوطه ویلا را به دنبال دارد . اصول طراحی نما به نمای جلو، عقب و جانبی تقسیم می شوند. نماها باید شامل ترکیبی از جزئیات معماری، مصالح، مدل­های متنوع در و پنجره و جنبه های دیگر طراحی باشند تا در نهایت طرحی به هم پیوسته و از نظر بصری جذاب را به وجود بیاورند. هر نقشه داخلی با هر طراحی خارجی خانه نمی تواند به کار برده شود. به عبارتی درون و بیرون باید هماهنگ باشند. همه نما و وجوه یک ساختمان مسکونی باید منعکس کننده یک طراحی هماهنگ و کارشناسانه باشد.

گروه مهندسین ویلای رویایی با بهره مندی از مهندسین سازه، معماری، فضای سبز، تاسیسات برقی و مکانیکی توان طراحی و تهیه و اجرای پروژه های ویلایی را به صورت EPC، در قالب های قرارداد پیمانکاری و پیمان مدیریت داراست که متناسب هزینه و سلیقه کارفرما طراحی و اجرا می­گردد که در این زمینه نمونه هایی در خور و قابل ادعا ارائه نموده است.


طراحی نظارت و اجرای پروژه های بازسازی و ساختمانی از صفر تا صد | کلیک کنید…

با مشاورین گروه مهندسین ویلای رویایی تماس بگیرید.

شماره همراه : 09022385520